Kohokohdat blogissa vuonna 2021 ja haasteet vuodelle 2022

Oletko koskaan kirjoittanut ja julkaissut tekstejä, ja miettinyt jälkikäteen mitä mieltä lukijat olivat niistä?

Mistä kirjoituksista he tykkäsivät eniten?

Oliko vastaanotto se mitä odotit vai ilmenikö yllätyksiä?

No, et ole yksin ajatustesi kanssa.

Mietin ihan samaa oman blogini kohdalla.

Me kaikki haluamme että luomaamme sisältöä luetaan.

Lisäksi useat meistä haluavat saada tekemistämme sisällöistä konkreettisia tuloksia. Kuten kommentteja, peukutuksia, yhteydenottoja, työtarjouksia tai asiakkaita.

Mutta miten saamme tietää miten lukijat käyttäytyvät verkkosivuillamme?

Yksi tapa on tarkastella julkaistua sisältöä analytiikan avulla. Se paljastaa muun muassa mitkä sisällöt ovat suosittuja ja millä sivuilla käydään eniten tai pisimpään.

Analytiikan avulla voimme myös kehittää tekstejä ja saavuttaa parempia tuloksia jatkossa.

Vuoden 2021 lähestyessä loppuaan halusin ottaa selvää miten blogitekstini ovat tänä vuonna pärjänneet. Eritoten mitkä tekstit ovat olleet suosituimpia, ja millä sivuilla lukijat ovat viettäneet pisimpään aikaa. Käyn läpi 2021 kohokohdat ja haastan itseni vuodelle 2022.

Tule mukaan! Ehkä sinäkin saat intoa ja ideoita seurata miten omat verkkokirjoituksesi ovat menestyneet ja miten voisit jatkossa tehdä niistä kiinnostavampia lukijoidesi silmissä.


Analytiikkatyökalu

Käytän blogissani analytiikkatyökaluna Google Analyticsiä. Se on ilmainen ja laajasti käytetty ohjelma verkkosivujen seurantaan. Jos Google Analytics ei ole vielä tuttu, löydät siitä helposti lisätietoja kirjoittamalla ”Google Analytics ohjeet” hakukoneeseen.

* * * * *

Vuosi 2021 – Eniten sivukäyntejä blogissa

Analytiikkatyökalun avulla opin että top 5 blogisivuni joilla oli eniten kävijöitä vuonna 2021 ovat:

  1. Improve your EU MDR readiness in 2021 with these 5 still relevant EU MDR webinars from 2020
  2. Mitä myynnin ja markkinoinnin pitää tietää EU MDR:stä – Lunttilappu
  3. Easy Ways To Have Better EU MDR Conversations With Your Customers
  4. Taitavan sääntelyasiantuntijan anatomia
  5. Varmista kauppasi vastuullisuus: Ota EU MDR haltuun

Jotta lista ei jäisi vain luetteloksi, yritän analysoida miksi juuri näillä sivuilla oli eniten kävijöitä.

Kaikki yllämainitut sivut liittyvät lääkinnällisen laitteiden sääntelyyn. En yllättynyt tuloksesta, koska teema oli polttava tänä vuonna. Lääkinnällisen laitteiden uutta EU MDR asetusta alettiin soveltaa toukokuussa. Itsekin huomasin omassa työssäni EU MDR sääntelyasiantuntijana, että EU MDR:n käyttöönottoa helpottavalle tiedolle ja tuelle oli kasoittain kysyntää. Autoin monessa työprojektissa alan toimijoita ottamaan uuden asetuksen vaatimukset haltuun. Lisäksi halusin jakaa neuvoja ja vinkkejä blogissani.

Olin iloisesti yllättynyt että sekä suomen- että englanninkielisiä kirjoituksiani oli top 5:ssä. Kirjoitan sekä suomeksi että englanniksi koska verkostossani on ihmisiä eri maista ja haluan tavoittaa lukijoita mahdollisimman laajasti. Vaikka suomalaisiakin on voinut olla englanninkielisten tekstieni lukijoissa, analytiikkatyökalun avulla näin että sivuillani käy lukijoita myös ulkomailta. Mukavaa että blogillani on kansainvälinen lukijakunta.

* * * * *

Vuosi 2021 – Blogisivut joilla lukijat viettivät pisimpään aikaa

Analytiikkatyökalu paljasti minulle että top 5 blogisivuni joilla lukijat olivat viettäneet eniten aikaa vuonna 2021 ovat:

  1. Miksi sisältömarkkinointi on tärkeää pk-yrityksille?
  2. Markkinointivinkit osa 2 – Anna hyvä ensivaikutelma yrityksestäsi verkkosivujen sisääntulossa
  3. 10 Things US Medical Device Manufacturers Need To Know About Getting Their Devices To The Finnish Market
  4. Improve your EU MDR readiness in 2021 with these 5 still relevant EU MDR webinars from 2020
  5. Varoitus: Ethän unohda näitä EU MDR detaljeja

Lääkinnällisten laitteiden EU MDR blogikirjoitukset olivat tässäkin top 5:ssä hyvin edustettuina. Tarkastelin syitä niiden suosiolle jo ylempänä. Siksi keskityn tässä kohtaa pohtimaan kärkisijojen markkinointikirjoituksia. Miksi lukijat ovat vierailleet niillä sivuilla pisimpään? Luulen että siihen on monia syitä.

Ensinnäkin, pandemia jatkoi vuonna 2021 maailman myllertämistä. Arvelisin että monet yritykset joutuivat jatkamaan vuonna 2020 aloittamaansa markkinoinnin uudelleen arviointia ja sopeuttamista. He etsivät uusia ideoita ja vinkkejä. Toiseksi, sisältömarkkinoinnista ja sen tuomista hyödyistä yrityksille on puhuttu paljon. Kuitenkin monet yritykset, varsinkin pk-yritykset, käyttävät sitä vielä melko harvoin. Blogikirjoitukseni ehkä toi sisältömarkkinoinnin etuja konkreettisemmaksi pk-yritysten näkökulmasta. Kolmanneksi, yritysten verkkosivut ovat nousseet pandemian aikana isompaan rooliin yritysten tekemässä markkinoinnissa. Pandemia on vähentänyt henkilökohtaisia kohtaamisia ja lisännyt verkon käyttöä ja asiakkaiden odotuksia sitä kohtaan. Verkkosivujen sisääntulon parantaminen on varmaankin siksi ollut yrityslukijoille mielenkiintoinen aihe.

Olin tässäkin kohtaa iloisesti yllättynyt siitä että sekä suomen- että englanninkielisiä kirjoituksiani oli top 5:ssä. Kuten aiemmin totesin, analytiikkatyökalun avulla näin että blogillani on kansainvälisiä lukijoita. Se on pelkästään positiivista.

* * * * *

Muut kohokohdat vuonna 2021

Minun täytyy nostaa esiin myös eräs muu bloggauskohokohta tältä vuodelta. Viestintätoimisto Medita pyysi minua kirjoittamaan heidän blogiinsa vieraskynän Lääkinnällisten laitteiden muutosvoimista ja viestintätarpeista. Hienointa vieraskynäbloggauksessa oli saada siihen tilaisuus ensimmäistä kertaa (ymmärtääkseni juuri oman blogini ansiosta) sekä tehdä yhteistyötä mielenkiintoisen viestintäyrityksen kanssa. Sain uutta näkyvyyttä ja opin toteuttamaan bloggauksen kumppanin kanssa. Mielelläni tarttuisin tilaisuuteen toistekin!

* * * * *

Jatko ja haasteet vuodelle 2022

Tulevana vuonna aion blogata pääasiassa niistä aiheista joiden parissa olen ammatillisesti eniten tekemisissä. Ja joista lukijani ovat olleet eniten kiinnostuneita tänä vuonna. Eli lyhyesti sanottuna lääkinnällisistä laitteista ja markkinoinnista. Sen lisäksi saatan silloin tällöin yhdistää niihin muita aiheita, kuten tänä vuonna kiertotaloutta. Innostun kun voin yhdistellä eri asioita ja löytää uusia oivalluksia.

Koska tykkään kokeilla ja kehittyä, asetan itselleni haasteita ensi vuodelle. Haastan itseni kokeilemaan uusia sisältömuotoja. Esimerkiksi – uskallanko sanoa – videota. Huh, nyt se on sanottu ääneen. Lisäksi haluaisin haastaa itseni luomaan yhteisöllisyyttä. Vaikkapa uutiskirjeen kautta, joka yhdistyisi blogiini. No, palataan näihin vuoden päästä ja katsotaan mihin itsensä haastaminen johti.😊

Henkilökohtaisemmat kirjoitukseni eivät tänä vuonna nousseet lukijoideni silmissä kärkisijoille. Se on minulle ihan OK. Tykkään blogata eniten asioista joiden parissa työskentelen ja joissa haluan auttaa asiakkaitani. Ja uskon että työni ja työasioista bloggaamisen kautta pystyn tuomaan itseäni esille. Sinun ei siis tarvitse pelätä että tulisin jakamaan suosikkihammastahna-pohdintoja. 😊

Millainen oli sinun vuotesi 2021? Kirjoititko ja julkaisitko jotain verkkoon? Saitko palautetta tai seurasitko analytiikalla? Kirjoita kommenttisi alle, tai laita viestiä. Olisi mukava kuulla sinusta.

Hyvää uutta vuotta!

Jaa kirjoitus/Share post:

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.