Markkinointivinkit osa 1 – Luo selkeitä ja vaikuttavia sisältöjä tällä peruskaavalla

*** Tämä on ensimmäinen osa markkinointivinkkien sarjasta. Muut osat löydät täältä ja täältä.***

– Edit 7.7.2021: tekstiä muokattu —

Onko sinulla asiantuntijuutta, osaamista, hyvä tuote tai palvelu, mutta sen markkinointi tökkii?

Tuntuuko hankalalta asetella kaikki palaset markkinointimuottiin sujuvasti ja tehokkaasti?

Tarvitsetko vähemmän teoriaa ja enemmän konkretiaa?

Haluaisitko käyttöösi yksinkertaisia niksejä ja konsteja, joita voit soveltaa markkinointiisi jo tänään?

Tässä ja muutamissa seuraavissa blogikirjoituksissani annan sinulle käytännönläheisiä markkinointivinkkejä – ilmaiseksi.

Miksi?

Koska olen ollut samassa tilanteessa kuin sinäkin. Taistellut markkinoinnin kanssa. Olen kokeillut, erehtynyt, opiskellut, korjannut, kuunnellut, tajunnut ja onnistunut. Oman yritykseni markkinoinnin lisäksi olen tutkinut mitä muut tekevät. Olen nähnyt miten eräät asiantuntijat osaavat markkinoida tuotteitaan/palveluitaan niin että jopa kohderyhmän ulkopuolinen kiinnostuu. Toisaalta olen nähnyt esimerkkejä markkinoinnista joita haluan sinun välttävän.

Haluan että sinulla olisi vähän helpompaa.

Tässä ensimmäisessä vinkkikirjoituksessani jaan sinulle peruskaavan, rungon, jonka avulla voit luoda selkeitä ja vaikuttavia sisältöjä muun muassa blogiin, verkkokursseille, webinaareihin ja verkkosivuille. Sen kautta vältät nykyasiakkaiden kammoaman tyrkyttävän myynnin, ja sen sijaan lähestyt asiakastasi heidän eniten arvostamalla tavalla eli heidän auttamisensa suunnalta. Olen itse nähnyt sen toimivan, ja uskon että se toimii sinullakin!Miten luot selkeitä ja vaikuttavia sisältöjä markkinointiisi?

Anna lupaus

Useimmat ihmiset ovat kiinnostuneita lukemaan, katsomaan tai kuuntelemaan sisältöjä, jos he uskovat saavansa niistä jotain hyötyä. Herätä siksi heti alussa kohderyhmäsi kiinnostus kertomalla mitä hyötyä he tulevat sisällöstä saamaan. Mikä on se tulos tai muutos jonka sisältösi kuulija/lukija/katselija tulee saavuttamaan? Tee selkeä lupaus (ja huolehdi että pidät sen).

Määrittele asiakkaasi ongelma

Mihin asiaan kohderyhmäsi etsii ratkaisua? Tämä on sisältösi ydin. Kuvaile yleisösi ongelma niin tarkkaan kuin mahdollista, jotta se tuntuu oikealta heille. Jos se ei tunnu, he tuskin pysähtyvät kohdallesi, tai eivät ainakaan pitkäksi aikaa. Vain yleisösi ihon alle menevä ongelman purkaminen saa heidän huomionsa.

Aseta ongelma isompaan kontekstiin

On kohderyhmäsi ongelma mikä hyvänsä, se yleensä liittyy johonkin isompaan kokonaisuuteen. Ison kuvan esiintuonti on mainio keino näyttää yleisöllesi että todella ymmärrät heitä. Sen kautta voit tuoda esiin ongelman juurisyitä ja myös pidemmän aikavälin mahdollisuuksia. Jos tiedät että asiasta on tutkimuksia tai asiantuntijatietoja, auta kohderyhmääsi niiden avulla.

Kerro miten ongelma on yleensä ratkaistu

Mitä tiedetään siitä, kuinka kyseinen ongelma tavallisesti ratkaistaan? Millaisia ovat olleet omasi tai muiden asiakkaiden kokemukset? Kerro missä on onnistuttu ja missä on jäänyt parantamisen varaa. Tässä kohtaa voit alkaa pikku hiljaa pohjustamaan ratkaisun suuntaa eritoten oman tuotteesi/palvelusi kannalta.

Selvennä mitkä perusasiat pitää olla kunnossa

Jos olet kuvannut ongelman tarkasti, kohderyhmäsi on luultavasti jo saanut vihiä siitä mitä ratkaisuun pääseminen tarkoittaa. Mutta älä tyydy vihjailemaan. Havainnollista selkeästi ja käytännöllisesti mitkä ovat edellytykset ratkaisun saavuttamiselle. Jos yleisösi pitää hankkia jotain tai toimia tietyllä tavalla, tee se näkyväksi. Rakenna heille ratkaisustrategia.

Esittele mitä lisäarvoa tuotteesi/palvelusi tuo

Nyt voit siirtää huomion tuotteeseesi/palveluusi. Tuo esiin kaikki syyt miksi kohderyhmäsi pitäisi valita juuri sinun tuotteesi/palvelusi ratkaisemaan heidän ongelmansa. Mitä hyötyä sinusta on juuri tässä ongelmassa juuri tälle yleisölle? Mikäli tarjolla olisi kolme kilpailijaa, mitä lisäarvoa sinä tuot?

Ohjaa asiakas haluamaasi toimintaan

Jos saat kohderyhmäsi puolellesi, seuraavaksi sinun pitää kertoa heille mitä haluat heidän tekevän. Haluatko heidän ottavan sinuun yhteyttä, tekevän ostoksen tai jotain muuta? Sen jälkeen sinun pitää antaa heille keino toteuttaa se, esimerkiksi ostopainike tai linkki yhteystietoihisi.


Kannustan sinua kokeilemaan tätä. Olisi mielenkiintoista kuulla millaisia tuloksia sait. Kirjoita kommenttisi alle, luen ne mielelläni!

Mikäli haluat että autan sinua peruskaavan käyttöönotossa, tai muissa markkinointikysymyksissä, olen vain viestin päässä!

Kuva: Freepik (goonerua)

Jaa kirjoitus/Share post:

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.